torsdag 12. mars 2015

Er vi visuelle analfabeter?

Vi fikk i oppgave å lese en artikkel fra aftenposten. Den gikk ut på at vi lærer for lite om hvordan vi skal forstå og ta bilder, i grunnskolen. Vi lærer masse om tekst, dikt osv.. men ikke om bilder. Hvorfor er det slik? Bilder er en del av hverdagen vår. Instagram, snapchat og mange flere bilde applikasjoner.

I artikkelen skriver de ''bilder er ikke farlig''. Bilder kan unngå å være farlig om vi lærer å uttrykke oss på riktig måte gjennom dem. Og at vi selv vet hvilke signaler vi sender med forskjellige bilder vi legger/sender ut . Derfor er jeg veldig enig med at vi burde lære enda mer om bilder, slik at vi kan forstå dem og bruke de på en god måte.

Vi får hele tiden høre av eldre mennesker at vi skal være forsiktig med å legge ut bilder, eller ikke legge ut noe i det hele tatt. Men jeg mener det motsatte. Bilder er spennende, så hvorfor ta de bort? Bilder kan si noe om hvem du er som person. Bare ved å se noen bilder på en instagramkonto kan man føle man ''kjenner'' personen enda bedre enn om man ikke skulle sett dem i det hele tatt.

Bilder burde komme enda mer frem, både i den eldre og yngre generasjon!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar